AVV: de democratische vakbond

Mag mijn coronahond mee naar het werk?

Het is je vast opgevallen, veel meer mensen hebben een hond. Door de lockdowns en het thuiswerken hadden veel mensen tijd voor en zin in een hond. Maar wat doe je met je hond als je weer naar kantoor of de winkel mag? Mag een hond überhaupt mee? Het is in ieder geval niet verboden. Sterker nog, een diervriendelijke werkplek is goed voor de werknemer, de werkgever, én voor de dieren. Maar voor je Pluto meeneemt, lees eerst even dit artikel.

Kantoorhond
Veel mensen kennen wel een bedrijf waar een hond rondloopt, bijvoorbeeld de “kantoorhond”. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat het hebben van een hond op het werk stress verlagend kan werken. Ook kunnen huisdieren bijdragen aan een goede sfeer, ze zijn een leuk gespreksonderwerp, ze zorgen dat je achter je scherm vandaan komt en moet bewegen, dat bevordert energie en creativiteit. Ook hoeft je huisdier niet de hele dag alleen thuis te blijven.

Hap uit de nieuwe laarsjes
Je moet natuurlijk wel zeker weten dat het veilig is op je werk voor je hond. Ook bespreek je of er collega’s zijn die bang of allergisch zijn. Als je in een winkel werkt, moet je er rekening mee houden dat klanten er niet door gehinderd worden en natuurlijk dat je hond geen nieuwe collectie laarsjes kapot bijt of tegen het bloemenrek plast.

Vuistregel
Een hond mee naar het werk is dus niet verboden, maar er zijn twee simpele vuistregels: past een hond op je werkplek en overleg met je baas en collega’s. Als je meer wilt lezen hebben we twee interessante links voor je. Een artikel over een rechterlijke uitspraak waarin een werknemer in het gelijk werd gesteld in een zaak tegen de werkgever die zijn hond wilde meenemen. En een artikel met alle relevante vragen als je zelf een hond wil meenemen.

18 maart 2021

© 2017 AVV - PrivacyDisclaimer

Verenigingenweb
Cancel