AVV: de democratische vakbond

Eerste stap loonvorderingsactie Miss Etam succesvol

Actie!

Woensdag 7 oktober is AVV samen met de ondernemingsraad van Miss Etam een loonvorderingsactie gestart. Alle medewerkers zijn opgeroepen een loonvordering in te dienen bij hun werkgever om het salaris over september uitbetaald te krijgen. Zo niet, dan vragen we met zijn allen het faillissement van het bedrijf aan. Medewerkers hebben massaal gehoor gegeven aan deze oproep (618 vorderingen ingediend van de ca. 620 medewerkers die nog in dienst zijn).

Resultaat!

Het lijkt erop dat onze gezamenlijk actie heeft gewerkt. De nieuwe eigenaar ‘bedrijvendokter’ Martijn Rozenboom heeft via de media laten weten dat hij voorschotten op de salarissen van september gaat betalen. Uit de eerste berichten van medewerkers horen we dat er inderdaad een aantal salarisbetalingen zijn gedaan. We wachten nu af of iedereen zijn geld gaat krijgen. Wij roepen alle medewerkers op om direct contact op te nemen met AVV als er maandag 12 oktober nog niets is betaald.

Nog veel zorgen 

Uit het overweldigend grote aantal reacties dat is gekomen vanuit het personeel blijkt hoezeer de medewerkers lijden onder de situatie bij Miss Etam. Bij de overname heeft de nieuwe eigenaar voorgespiegeld het bedrijf voort te willen zetten. AVV heeft sterke twijfels bij deze intenties gezien zijn acties en uitspraken. 

Vragen en Q&A document

Medewerkers met vragen over hun situatie of de loonvorderingsactie kunnen contact opnemen met onze helpdesk via missetam@avv.nu of 070-4442140. Voor medewerkers van Miss Etam is een Q&A document beschikbaar via onze helpdesk. 

09 oktober 2020

© 2017 AVV - PrivacyDisclaimer

Verenigingenweb
Cancel