AVV: de democratische vakbond

Stemmingen over cao's waterbedrijven en RET

Werknemers bij waterbedrijven en vervoersbedrijf RET kunnen stemmen over hun cao. Na intensieve onderhandelingen zijn wij samen met andere vakbonden en de werkgevers tot akkoorden gekomen. Alle werknemers in die bedrijven mogen stemmen over hun cao. Ze hoeven geen lid te zijn van onze vakbond om te mogen stemmen. 

De Rotterdamse Electrische Tram, RET
De onderhandelingen over de nieuwe cao voor de RET waren moeilijk. De werkgever wilde vanwege de coronamaatregelen verslechteringen voor de medewerkers. Dat pikten wij en de andere bonden niet. Even werd gedreigd met acties, maar uiteindelijk zijn de bonden en werkgever tot een akkoord gekomen.

Een belangrijk onderdeel van het akkoord is dat er toch een loonsverhoging komt voor de werknemers. Dat wordt een eenmalige uitkering van 400 euro, waarvan 200 euro netto en 200 euro bruto (uitgaande van een fulltime dienstverband). Deze uitkering krijg je in juni 2021. Ook komt er een werkgroep van werknemers en werkgever die voorstellen gaat doen om de productiviteit van RET te verbeteren. De bedoeling is om die voorstellen in januari 2022 door te voeren.

Via deze pagina kan je stemmen en meer lezen over het akkoord. Wil je van een collega horen wat er in het akkoord staat, kijk dan dit filmpje.

Waterbedrijven
De onderhandelingen voor de nieuwe cao bij de waterbedrijven hebben even geduurd, maar bonden en werkgevers zijn nu tevreden over het akkoord.
Iedereen krijgt er bruto € 75,- per maand bij op basis van een fulltime maandsalaris per januari 2021. Dat is ongeacht de schaal waarin iemand zit. Er is bewust gekozen voor een nominaal bedrag omdat we de verschillen in inkomens willen verkleinen. Lager betaalden krijgen zo verhoudingsgewijs iets meer, hoger betaalden iets minder. Daarnaast worden de salarissen per 1 januari 2022 verhoogd met 1,5% .

Verder wordt het geboorteverlof tot 100% aangevuld, komt er een mogelijkheid om in overleg gebruik te maken van een regeling vervroegd uittreden. Voor het einde van deze cao moet de discussie over garantielonen, de inzet van het EB budget, het toekomstig personeelsbeleid en duurzame inzetbaarheid van medewerkers zijn gevoerd en afgerond.

Medewerkers van waterbedrijven kunnen via deze pagina stemmen en meer lezen over het akkoord.

12 april 2021

© 2017 AVV - PrivacyDisclaimer

Verenigingenweb
Cancel