AVV: de democratische vakbond

Aantal vakbondsleden blijft dalen

‘Aantal vakbondsleden blijft dalen’ berichtte de NOS vanochtend. Vier procent minder leden dan twee jaar geleden. In getallen zijn dat er 63.000 minder en telt Nederland nog maar 1,44 miljoen leden. Het aantal vakbondsleden is het laagste sinds 1963.
Hoe kan dat?

Het CBS en TNO vroegen werknemers waarom ze geen lid zijn van een vakbond en meer dan de helft van de bevraagden antwoordde dat ze er nog nooit serieus over na hadden gedacht. Daarnaast vond 12 procent dat vakbonden geen invloed hebben op hun arbeidsvoorwaarden en vond 8 procent het lidmaatschap te duur.
Dat zijn duidelijke signalen; we moeten zichtbaarder worden en laten zien wat een vakbond allemaal voor werknemers kan doen. Volgens de cao-kijker van het AWVN, de Algemene Werkgeversvereniging Nederland, hebben vakbonden in 2023 387 akkoorden afgesloten voor bijna 3,6 miljoen werknemers met een gemiddelde contractloonstijging van 7,10%.
Bij AVV betaal je geen maandbedrag, maar een jaarbedrag van €25. Hiervoor krijg je onder andere ondersteuning van onze helpdesk, en op maat gemaakte arbeidsvoorwaarden.

Benieuwd hoe wij werken en wat we precies voor je kunnen doen? Kijk op avv.nu.

We hopen dat de vakbondsaantallen weer gaan stijgen zodat we sterker staan, maar als je geen lid wil worden, heb je bij AVV evengoed een stem: ook niet-leden mogen over hun arbeidsvoorwaarden stemmen, wij werken namelijk met het draagvlakmodel. We hopen hiermee een zo groot mogelijk draagvlak te creëren voor de cao's die wij sluiten. Nog vragen? Stuur ons een mailtje via info@avv.nu of kijk op onze helpdesk.

31 oktober 2023

© 2017 AVV - PrivacyDisclaimer

Verenigingenweb
Cancel