AVV: de democratische vakbond

Xenos medewerkers stemmen tegen aansluiting cao Retail non-food

Xenos

Op 4 september sloot de stemming die sinds begin augustus uitstond over het principeakkoord dat AVV, samen met CNV en de Unie had gesloten met werkgeversorganisaties Xenos en Inretail. Dit akkoord ging over de invoering van de cao Retail non-food bij Xenos, dat al sinds 2012 geen cao meer had.

De (voorlopige) uitslag van de stemming is duidelijk: de Xenos werknemers hebben het akkoord afgewezen, met 70% tegen. Dat betekent dat de geplande invoering van de cao Retail non-food per 9 september niet doorgaat. We gaan weer in overleg met Xenos over de vraag hoe nu verder.

Zodra de rapportage van de stemming gereed is, zetten we die hier online bij dit bericht. Onderzoeksbureau Labyrinth maakt de rapportage. Daarin zullen ook de redenen staan van Xenos werknemers om tegen te stemmen. Zodra we hier meer inzicht in hebben, zullen we hierover communiceren en opnieuw in overleg gaan met Xenos.

05 september 2019

© 2017 AVV - PrivacyDisclaimer

Verenigingenweb
Cancel