AVV: de democratische vakbond

Op de valreep toch een cao Kunsteducatie

Kunsteducatie

Dinsdag 17 december zijn AVV en Kunstenbond het eens geworden met Cultuurconnectie over een onder-handelingsresultaat. In september was er al een akkoord voorgelegd aan de medewerkers in de Kunsteducatie. Dat akkoord zou tot een nieuwe cultuur-cao samen met de openbare bibliotheken moeten leiden.

De vakbonden bij de bibliotheken zijn nu nog niet zover dat ze mee kunnen gaan in dit proces, die cultuur-cao komt dus nog niet.
De sociale partners kunsteducatie hebben gekozen voor een “tussen-cao” die naadloos aansluit bij het resultaat uit september. Een paar onderdelen zijn eruit gehaald, zoals het aanpassen van de eindejaarsuitkering. Sommige elementen worden opgenomen als protocolafspraak.
AVV is tevreden met deze oplossing. Een lange periode van onderhandelingen heeft geleid tot een mooi resultaat. Binnenkort wordt dit resultaat op onze website gepubliceerd.

20 december 2019

© 2017 AVV - PrivacyDisclaimer

Verenigingenweb
Cancel