AVV: de democratische vakbond

Vitaliteitsverlof voor werknemers

Provincies

Medewerkers van de provincie Gelderland hebben er per 1 februari 2020 een nieuwe voorziening bij, het zogeheten Vitaliteitsverlof. Dit als uitwerking van het bijzonder verlof zoals geregeld in de CAO.

Ruim 350 medewerkers hebben overtuigend voor het Vitaliteitsverlof gestemd via de Poll die AVV samen met FNV, CNV en OR onder alle medewerkers organiseerde. Ruim 81 procent van deze stemmer is jonger dan 59. Geconcludeerd kan worden dat er een grote behoefte is aan de aanvullende voorziening.

Vitaliteitsverlof in het kort De steeds verder uitrekkende loopbanen (opschuiven van de AOW-leeftijd) vragen van medewerkers dat zij zich ervan bewust zijn dat zij langer mee moeten en dat zij daarbij inspelen op nieuwe ontwikkelingen in het werk. Het vitaliteitsverlof is daarbij een instrument dat kan helpen om de balans te houden tussen draagkracht en draaglast, zodat je gezond en vitaal door je carrière gaat.

Hier kan je de volledige voorziening en uitwerking nalezen.

03 februari 2020

© 2017 AVV - PrivacyDisclaimer

Verenigingenweb
Cancel