AVV: de democratische vakbond

KLM opnieuw voor de rechter

KLM

In een eerdere nieuwsbrief schreven we al eens over de al bijna 10 jaar durende rechtszaak van 116 voormalig Martinair piloten tegen KLM. Vorig jaar kwam hiervoor eindelijk een vonnis: de voormalig Martinair piloten zijn met terugwerkende kracht sinds 1 januari 2014 bij KLM in dienst. Deze piloten hebben op 1 juli een nieuwe rechtszaak gestart, of beter gezegd twee rechtszaken.

Een tegen KLM, waarin ze eisen dat KLM uitvoering geeft aan de eerder gewonnen rechtszaak en dus de KLM-cao toepast (en niet de verlopen Martinair-cao). De tweede rechtszaak is gericht tegen hun voormalige vakbond VNV, waarin ze eisen dat het besluit van VNV tot het toetreden van KLM tot de verlopen Martinair-cao nietig is. KLM en VNV proberen namelijk met deze constructie de eerder gewonnen rechtszaak in praktijk ongedaan te maken.

De piloten hebben laten weten aan KLM dat zij openstaan voor gesprekken om de zaak in der minne te schikken. AVV hoopt en verwacht dat KLM hierop in zal gaan; AVV zal hier dan ook een rol in gaan spelen.  

11 juli 2022

© 2017 AVV - PrivacyDisclaimer

Verenigingenweb
Cancel