AVV: de democratische vakbond

AVV daagt KLM voor de rechter

KLM

In een eerdere nieuwsbrief schreven we al eens over de al bijna tien jaar durende rechtszaak van 116 voormalig Martinair piloten tegen KLM. Vorig jaar mondde dat uit in een arrest: de voormalig Martinair piloten zijn met terugwerkende kracht sinds 1 januari 2014 in dienst bij KLM.

KLM heeft AVV uitgenodigd voor het cao-overleg over de cao die KLM nu op ze toepast (de ‘Martinair-cao'), maar dat is volgens ons niet de correcte cao. De uitspraak van de rechter zegt namelijk dat de voormalig Martinair piloten in dienst zijn bij KLM, en niet bij Martinair. AVV eist daarom via de rechter om toegelaten te worden tot het overleg over de KLM-cao voor piloten.  

Om onze eis kracht bij te zetten, is AVV stiptheidsacties gestart. Hierdoor lopen de vliegtuigen (waarin vracht vervoerd wordt) vertraging op, in sommige gevallen valt een vlucht uit. KLM heeft AVV uitgenodigd voor een overleg over de stiptheidsacties.  

Binnenkort start er ook een mediation-traject tussen de 116 piloten (beter gezegd: de stichting die de rechtszaken namens hen coördineert) KLM, AVV, VNV en de overige voormalig Martinair vliegers (die zich weer hebben aaneengesloten in een andere stichting).

08 september 2022

© 2017 AVV - PrivacyDisclaimer

Verenigingenweb
Cancel