AVV: de democratische vakbond

Cao Drinkwaterbedrijven: Zorgvuldigheid boven snelheid

Waterbedrijven

Afgelopen maandag, 3 oktober, was het eerste cao-overleg tussen bonden en werkgevers drinkwaterbedrijven. Jullie werkgevers gaven aan dat zij graag snel duidelijkheid willen verschaffen over een nieuwe cao. Die cao bevat wat hen betreft alleen een loonafspraak en een paar uitwerkingen van bestaande werkgroep afspraken.  

Zorgvuldigheid 
Wij vinden dat zorgvuldigheid boven snelheid gaat. Daarbij is voor ons het nakomen van eerder gemaakte afspraken wel een voorwaarde om snel te handelen. Wij vinden dat de werkgroep garantieloon zeker het komend jaar met een advies moet komen. Verder vinden we het belangrijk dat koopkracht voor lager betaalde medewerkers beter moet worden gecompenseerd dan voor de hoogst betaalde medewerkers. Wij stelden daarom voor om voor alle medewerkers het salaris met een nominaal bedrag te verhogen. De werkgevers kwamen met het voorstel om deze met een gemiddeld percentage over de schaalsalarissen te verhogen. 

Snelheid 
Met deze verschillende standpunten zijn we uit elkaar gegaan, maar wel onder toezegging snel tot elkaar te komen. Komende dinsdag, 11 oktober, gaan we verder onderhandelen. We hopen dan tot een akkoord te kunnen komen. 

Wordt vervolgd 

05 oktober 2022

© 2017 AVV - PrivacyDisclaimer

Verenigingenweb
Cancel