AVV: de democratische vakbond

Wat wil AVV voor jou regelen?

Kunsteducatie

Aanstaande woensdag (9 november) gaat AVV weer voor jou onderhandelen over de nieuwe cao Kunsteducatie.
Samen met de Kunstenbond heeft AVV een inzetbrief geschreven. Daarin vragen we aandacht voor een aantal belangrijke thema's waaronder onder andere:

  • loonontwikkeling en
  • roostering, werkgelegenheid en werkdruk.

In het loongebouw van kunsteducatie zijn er grote verschillen tussen de lage en de hoge schalen. Verder zijn er veel kleine banen. Daardoor is een percentage loonsverhoging vooral voor de lage schalen en de kleine banen maar een paar centen erbij per maand. Dat willen we graag anders, door bijvoorbeeld de loonsverhoging te laten bestaan uit een vast bedrag. Daarmee zullen de lage schalen het meeste stijgen.

Elk jaar is het voor docenten weer spannend of ze hun aanstelling gevuld krijgen. Is dat niet zo, dan is het resultaat vaak deeltijdontslag. In plaats van steeds ontslagen van een paar procenten of soms zelfs minder te krijgen, zou AVV graag zien dat docenten breed kunnen worden ingezet.

Lees meer in onze gezamenlijke inzetbrief.

04 november 2022

© 2017 AVV - PrivacyDisclaimer

Verenigingenweb
Cancel