AVV: de democratische vakbond

Heb jij je inflatiecompensatie al gehad?

Provincies

Heb jij je inflatiecompensatie al gehad? Voor de eerste keer is er een tussentijdse wijziging afgesproken voor de cao Provinciale sector. Daarin is opgenomen dat medewerkers die op 1 april in dienst waren bij een provinciale organisatie, een eenmalige uitkering krijgen van 750 euro bij een voltijdsdienstverband (deeltijders naar rato) om de hogere kosten voor boodschappen en energie te compenseren. In sommige provincies wordt de uitkering in mei betaald, in andere provincies in juni. Hoe zit het bij jou, heb je al op je loonstrook gekeken?  

Dag POB, hallo PBDI!  
Ook is afgesproken dat vanaf 1 januari 2023 het Persoonlijk Ontwikkel Budget (POB) wordt omgevormd naar een breder inzetbaar Persoonlijk Budget Duurzame Inzetbaarheid. Er komen vier doelen waarvoor het budget kan worden ingezet: 

  • Loopbaan en arbeidsmobiliteit 
  • Leren en ontwikkelen 
  • Gezonde balans werk en privé 
  • Gezondheid en vitaliteit 

De medewerker houdt de regie over het budget en maakt hiervoor een plan, de werkgever faciliteert. De hoogte (5000 euro) en tijdsduur (per 5 jaar) blijven gelijk. Nieuw is dat ook 60 minners nu hun budget kunnen inzetten voor tijd, zolang het maar gaat om één van bovenstaande doelen. We hopen dat dit omgevormde budget ook bijvoorbeeld medewerkers in het spitsuur van het leven en jongere medewerkers een steuntje in de rug gaat geven.  
Op dit moment worden alle cao teksten uitgewerkt. Wil je meer weten over de gemaakte afspraken, klik dan hier.  

24 mei 2023

© 2017 AVV - PrivacyDisclaimer

Verenigingenweb
Cancel